Gulyásleves, a klasszikus
2017. október 20. írta: Moroandi

Gulyásleves, a klasszikus

gulyasleves.jpgIgazából minden alapvető tápanyagot tartalmaz, amire szervezetünknek szüksége van (zsír, fehérje, szénhidrát), mégsem mondhatjuk rá, hogy húúú, de diétás és egészséges. Pedig a natúr húsok, saláták és párolt zöldségek mellett igazi felüdülést jelent egy tányér laktató gulyásleves. Amennyiben elhagyjuk a hatalmas szelet fehér kenyeret, és nem eszünk utána kakaós palacsintát, akkor tulajdonképpen nem is olyan hizlaló.

 

 

Hozzávalók:

80 dkg marha gulyáshús (tarja, lapocka vagy lábszár vegyesen)
1 1/2 fej vöröshagyma
1 dl napraforgó olaj
6 db közepes sárgarépa
2 db petrezselyem gyökér
8 db közepes burgonya

2 teáskanál fűszerpaprika
őrölt kömény

Csipetkéhez:

2 db tojás
liszt

Egy nagyobb fazékban az olajat felhevítjük, majd rádobjuk a megtisztított, felkockázott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. A marhahúst szintén kockára vágjuk, az is mehet az edénybe. Megsózzuk, meghintjük  fűszerpaprikával és őrölt köménnyel, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Miután felforrt, takarékra vesszük a lángot, és legalább 2 órán keresztül főzzük. Közben megtisztítjuk a zöldségeket, hasábokra vágjuk, és akkor rakjuk a levesbe, amikor a hús már puhulni kezd. A zöldségekkel együtt újabb egy órát főzzük, majd az utolsó fél órában a kockára vágott burgonyát is hozzáadjuk. Összesen kb. 3,5-4 órát főzzük.

Mielőtt nekifognánk a csipetke készítésének, ellenőrizzünk minden hozzávalót, hogy kellően megpuhult-e, valamint az ízesítést is teszteljük le. A tészta készítéséhez üssük fel a két tojást, sózzuk meg, majd annyi lisztet tegyünk bele, hogy a galuska tésztájánál némileg keményebb legyen. Kanalazzuk egy nagyobb vágódeszkára, simítsuk el, majd késsel vágjunk apró darabokat a levesbe. Forraljuk további 5 percig. Forrón tálaljuk.

A legjobb, hogy ezt a 28 napos diéta alatt is ehetjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmet-kalandok.blog.hu/api/trackback/id/tr10013039076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása