Az a fránya kacsamell. Többször próbálkoztam vele, de nem sikerült tökéletesre. Vagy túlsütöttem, olyan rágósan szivacsos állagúra, vagy kevés ideig volt a serpenyőben, persze akkor meg nyers maradt. Enyhén túlzásnak éreztem a perceket számlálni, pedig a kacsamell ezt várja el, különben vacak, ehetetlen lesz az egyébként mennyei szárnyas.
Hozzávalók 4 személyre:
4 db kacsamell
tengeri só, frissen őrölt bors
40 dkg vegyes zöld saláta (madársaláta, szívsaláta, endívia, radicchio, bébi spenót)
1 dl balzsamecet
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
A sütőt 230 fokra bekapcsolom. A szoba hőmérsékletű kacsamelleket megmosom, szárazra törlöm, majd egy felforrósított serpenyőbe belefektetem bőrével lefelé. Addig sütöm, amíg a bőre jó ropogós lesz. Ekkor megfordítom, és kérget sütök a húsos részére. Érdemes olyan serpenyőt használni, aminek fém a nyele, így nem kell átrakni a húst tepsibe, hanem rögtön berakhatjuk a sütőbe. 8-10 perc alatt gyönyörű rosé kacsamellet kapunk. Kiveszem a sütőből, durva szemű sóval és frissen őrölt borssal megszórom, alufóliával letakarom, és legalább 15-20 percet pihentetem. A salátához a balzsamecetet lassú tűzön felforralom és besűrítem. A megmosott zöldeket elrendezem a tányéron, a tetejére rakosgatom a felszeletelt kacsamellet, meglocsolom a kihűlt balzsamecettel és az olívaolajjal.